Gezichtsmassage

Een traditionele gezichtsbehandeling is een gezichtsmassage. Hier is in vroegere tijden al goed over nagedacht en is ook altijd in stand gehouden. Tegenwoordig is de keus voor een gezichtsbehandeling divers. U kunt kiezen voor een gezichtsbehandeling met of zonder massage.

Om u een beeld te geven wat een gezichtsmassage is en waarom die zo goed is voor de huid, wil ik u hierover graag informeren om uw keus voor uzelf nog beter te staven.

Tijdens een gezichtsmassage ligt de cliënt met gesloten ogen ontspannen op de (verwarmde) massagewellnessbank. Voorafgaand aan de massage wordt de huid met warme kompressen verwarmd om de bloedcirculatie te stimuleren en de poriën te openen zodat de werkstoffen van de massagecrème of massageolie goed de huid in kunnen dringen en de huidcellen kunnen bereiken. Hiermee wordt al een start met huidverbetering gemaakt. Met verschillende massagegrepen die elk hun functie hebben, werkt de specialiste in een min of meer vast patroon vanaf het decolleté naar het voorhoofd en weer terug. Omdat elke huid anders is, kan de massage per persoon verschillen. Bepaalde massagegrepen mag je soms juist niet uitvoeren. Andere daarentegen mogen zeker niet ontbreken. Het is daarom van belang dat de specialiste goede kennis heeft van de huid en van de massagegrepen.

Een massage is niet alleen heerlijk om te ontspannen maar met een massage heeft de masseuse bepaalde doelen voor ogen, zoals de bloedcirculatie en de lymfevaten activeren waardoor afvalstoffen het lichaam sneller verlaten. Hierdoor komt er meer zuurstof in de cellen waardoor ze beter kunnen functioneren en kunnen herstellen. Werkstoffen in huidverbeterende crèmes, maskers e.d. kunnen in de huidcellen optimaal hun werk doen.

Daarnaast wordt de energiedoorstroming bevorderd waardoor spanningen losgelaten kunnen worden en de huid weer nieuwe energie krijgt. Het kan andersom ook juist de bedoeling zijn dat de spieren gestimuleerd worden en steviger worden. Het prikkelen van de zenuwen is ook een belangrijk aspect. Omdat het ondergaan van een massage zeer ontspannend werkt, bevordert het de lichamelijke en geestelijke conditie van de mens.

Rugmassage

Een massage brengt je weer in beweging en kan je heerlijk laten ontspannen. Je voelt je weer in balans, energiek en lekkerder in jouw lijf. Je kunt bij mij terecht voor een heerlijke rugmassage. De massage wordt afgestemd op jouw behoeften, wensen en eventuele klachten.

Behalve dat een massage gewoon lekker ontspannend is, kan deze ook nuttig zijn bij de behandeling van verschillende aandoeningen, zoals stress of spanningshoofdpijn, slapeloosheid en een hoge bloeddruk. Schoonheidsspecialiste Rolinka is hét adres in Heerhugowaard voor een heerlijke massage! Waarom? Naast het verhelpen van verschillende lichamelijk klachten heeft een massage een positieve invloed op onder meer het autonoom zenuwstelsel en de hormoonhuishouding. De hoeveelheid endorfine en oxytocine in je lichaam zullen worden verhoogd, en er is een duidelijke stress verminderende werking. Daarnaast stimuleert een massage het geluksgevoel door het positief beïnvloeden van het aanmaken van de stoffen in je lichaam die hier verantwoordelijk voor zijn. Door regelmatige massages wordt ook het aantal bloedcellen in je lichaam verhoogd en dit verhoogt weer je immuunsysteem en weerstand.